Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natten till lördag drömde jag om en extra måndag. I natt infann sig lördagskänslan.


Extra lördag - en drömraga

 

Konferens i Morfars hus

glada pedagogers röster

genljöd ifrån norr till öster

omskapade husets brus

toalett med ombyggt bås

jag blev kissnödig förstås

 

Konferensens härskarinna

huvet dolt bland axlarna

skruvade sig kaxigt bra

en sån knölig liten kvinna

växte säkert minst en meter

när hon väl stod i katedern

 

Hon var knappast grann att skåda

både felvuxen och prålig

hennes röst var hes och skrålig

men hon fick ändå applåder

för hon talade så ödmjukt

om sin tid som nästan dödssjuk

 

När hon sökte perfektionen

bröt hon samman utav felen

stod nu hopplockad av delar

sökte ej mer rätta tonen

log och levde mer flexibelt

stark var hon om än penibel

 

*

 

Sedan var det nästan lördag

stod och hängde med en gubbe

och hans bror, den långe unge

trött och strulig som en smördeg

var jag, men där bakom ryggen

fanns en liten tös, en trygg en

 

Tösen sa: men snälla pappa

larma 4.37?

tagga ner och skärp dig nu

för det måste du väl fatta

att din dotter vill få sova

sömnen är en gudagåva

 

Brorsan sa: vi har problem

gubben är en riktig stubbe

för han fattar inte rubbet

gubben nickade åt dem

deras ögon blev avlånga

det var inte första gången

 

Sedan blev jag smått disträ

jag tog stöd mot brorsans axel

kände mig alls inte kaxig

blev så mild när som hans knä

rörde mitt en kort sekund

kortkort lördag med Jon Blund

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 456 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-18 20:42



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag kiknade vid smördegen, Du är då makalös i Dina bilder! Vad är väl verkligheten ställd mot Dina drömmar...
2017-09-27

  K.S. Sollenhag VIP
Tänk om livet vore som din drömraga
2017-09-23

  Goraxy 89 Orion VIP
TrollTörnTrappan tog ju ordet från min pencil - så jag skriver bara signatur undertill !
2017-09-22

  TrollTörnTrappan VIP
Jösses, sådan mörk karamellpåse!?!

med suveränt uttryckta bilder såsom "strulig som en smördeg" och "huvet dolt bland axlarna" eller "stod nu hopplockad av delar"

liksom framtrollat ur en Roald Dahl-saga eller Hogwart o gränderna däromkring?!?
2017-09-19

  lodjuret/seglare VIP
Jaså, var det bara en dröm? Jo, men då som stygn i söm. Här och där texten rimma. Veckan reds nog som i dimma. Hölls säkert i stadig grimmas töm.
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X