Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aurora 17

OK
jag håller i vapnet
som är tillverkat av den svenska vapenindustrin
som sänder mjuka gulliga fluff-kulor mot snälla människor
men elaka vassa kulor mot hemska människor

OK
jag trycker på avtryckaren
som är riktat mot fiendens kropp att påminna honom
att Sverige är ett fredsälskande neutralt land
som tvingas att bjuda in Nato för att skapa trygghet

OK
jag förstår logiken
att vi måste fördöma Nord-Korea för att de har kärnvapen
eftersom de har stygga kärnvapen medan länder som
USA, Ryssland, Frankrike och England har snälla kärnvapen

OK
jag håller av mina nära och kära
och måste därför döda andra människor som ett tydligt tecken
på att jag lever i ett land som strävar efter rättvisa, jämlikhet,
jämställdhet och demokrati; kort sagt kärlek till medmänniskan

OK
jag respekterar Stefan Löven
som besöker Saudiarabien tillsammans med det svenska näringslivet
för att sälja svenska vapen samtidigt som han håller fanan högt
och tar dem i örat för att de inte respekterar mänskliga rättigheter







Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-19 03:07



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Bra skrivet om kontrasten mellan försäljning av vapen och påståendet att vi verkar för en fredlig värld. Det där går inte ihop, vilket du tydligt visar.
2017-09-20

  Blomma-Stjärna VIP
Wow - du sätter ord på västvärldens dubbelmoral -- men när ska vi på riktigt våga välja fred (hållbarhet och integritet, jämlikhet och solidaritet samt självförsvar- freds- och konfliktforskning)
- för allas vårt liv och miljöns hållbarhet - Amen
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP