Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stilla illa bemästrad undran över vad som krävs för att förhindra att någon kvävs ... - Tillkommen och publicerad tidigare här i april 2012 men åter ack så aktuell ... tyvärr ...


När är nog tillräckligt nog?

Hur får man någon att lyssna
och tro på att det man säger är sant?

Vad krävs för att få någon att inse
vad som verkligen är relevant?

När är det rimligt att förvänta sig
att någon som kan
vare sig det är en kvinna eller en man
ser verkligheten så som den är
även om det gäller någonting
som tvingar dem att 
bygga om och modifiera
sina kognitiva mönster?

Hur absurt måste saker och ting bli
innan någon säger 
att nu är det nog?

Hur många måste få sina liv
fullständigt ödelagda
innan någon vill se och inse
att det för det 
som anges vara verklig orsak
finns fog
för att oavsett tycke och smak
kunna förvänta sig 

ett klart och icke förhandlingsbart
- Nej!
Hit men inte längre
är det som gäller för dig!

Oavsett vad du hotar med
för konsekvenser för mig?

Svaret på dessa funderingar
är något som länge oroat
och ännu i detta nu
ständigt oroar mig ...

Du kanske tycker jag borde
vara lite mer specifik
och att detta flöde
känns mer ogenomtänkt
och rörigt

lite som om jag 
väljer att kryssa 
i en vind som är förlig

Men även om min situation
nog får betraktas som rätt unik
så är det nog fler än mig
som står in för liknande 
problemkonstruktioner
för vilka det likaså
synes saknas varje form
av vare sig 
riktlinjer
eller
några egentliga instruktioner

till dem som inom våra 
olika publika och offentliga 
institutioner
har till sin uppgift
att lyssna, ta till sig
utvärdera och reagera
för att sedan på ett relevant sätt
också verkligen agera

Låter dock orden jag skriftat
kvarstå oredigerat
intill dess jag ser 
hur de som läst 
verkligen reagerat ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-21 07:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja så aktuellt och bra skrivet... Skriver om detta just idag... Tack för en slags ifyllande på ämnet... Alltid lika spännande att möta dina tankar... Tack!
2017-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP