Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är spännande med verkligheten. Aldrig vet en riktigt vad som skall hända. Själv är jag trist nog sådan till min natur att hos tandläkaren förväntar jag mig profession inom yrket. Inte tid till äventyr och som oväntad romans.


Jag vill bli tagen, hårt...




...som flaskan verkade vilja uttrycka sig, där hon stod i hyllan och gjorde sig frestande för en man med halvskägg, hel mustasch, gripklor till händer för vridande på korkar och drickandes 'för full hals'...

...hade flaskan haft mun och talförmåga hade allt varit gott. Det var en matematiker som stod framför henne och försökte räkna ut om det bästa vore tre 50 centiliters flaskor eller en sådan där stor...

...in genom dörren kom då en väninna till kvinna. Hon såg ut som en sjökapten i sin kaptenslika rundel till mössa eller hatt. Skärm på och alla till alla raska gossar ett 'Hej och hå jungman Jansson'. Hon var nog på språng...

...till litet av varje av äventyr den dagen. Innehållet i flaskan surnade genast till och bytte datum till ett år bak i tiden. Av ren och oförfalskad grön avund. 'Botten upp, dit en flaska med rom eller kanske Carlshamns utflaggade...

...den unge mannen såg obeslutsam ut i nian. Kvinnan i hatten grep tag i för dagen aktuell flaska. Betalade helt flinkt, vred resolut av korken och räckte fram flaskan till en ung man som stod där och såg törstig ut...

...sakta och tvekande grep han efter denna väl maskerade krans som till frälsning, formade sina läppar och gjorde sig redo till drabbning. Flaskan skulle ha slutit sina ögon som till underkastelse, om där funnits några. Äntligen i hamn?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-19 13:00



Bookmark and Share


  ULJO
Undrar om det var flaskan eller ynglingen som var i hamn. Det är ju en avsevärd skillnad

2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP