Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon ska dig minnas

Snart ska ljuset slockna
och tiden stanna
någon ska dig minnas
precis som höstens blad
och skogens mossa och träd
dina steg här på jorden
fridsamt ihågkomna
likt ljuset i nätternas stad

Snart ska vindarna viska
att livet tagit slut
ängarnas grönska
ska minnas din bild
och havets klara vatten
att du länge har vandrat
gjort gott här i världen
din blick så mild

Snart ska du vara historia
en av dem som levt
kanske gett av kärlek
det ska älven minnas
och fåglarna på flykt
undan rädslans undergång
du har lärt rättvisan
att äras och att finnas

Snart ska resan bära
långt bortom floden
till landet bakom taken
där kärleken bor
och bara friheten lever
där sagorna kan läsas
om det rätta utan fel
någon ska dig minnas
att du en gång for

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 548 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-09-20 16:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin dikt!
2017-09-25

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt men fint...
2017-09-23

  Lars Hedlin
Tankeväckande och mycket bra!
2017-09-22

  Salvation Pepper
Något att tänka på i alla ens handlingar.
2017-09-21

  Kjell Åhsberg
Fin text om livets slut och ett hedrande av den du har i åtanke.
2017-09-20

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, det är svårt med döden för oss alla - att läsa kärleksfullt rytmiskt rimmad dikt ger tröst ----- - vi finns i minnen med i livsgemenskapen längre tid än vår kropp!
2017-09-20

  Monika A Mirsch VIP
Du når mig, kära Uljo:
"likt ljuset i nätternas stad"
TACK!
2017-09-20

  Yrre VIP
Berör.
2017-09-20

  Maj-Lis VIP
Berörande om det oundvikliga
2017-09-20

  Palett
Så vacker text om livets villkor, de minnen man lämnar efter sig, om att göra gott ! Fin läsning !
2017-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om livet och döden!
2017-09-20

  Solstrale VIP
Mycket fint och ädelt! Bokmärker för du formulerar så fint och ödmjukt...
2017-09-20

    ej medlem längre
Det är trösterikt att tänka på landet där kärleken bor.
2017-09-20

  överlevaren VIP
Ja någonstans tar livet slut....
2017-09-20

    ej medlem längre
Stark text formad med vacker ton och mjuka bokstäver.
2017-09-20

  StinaJ VIP
Berörandae om den oundvikliga döden.
2017-09-20

  lodjuret/seglare VIP
Vad vore väl en båt om ingen kunde ro, vad vore en aning om du ej hade tro, kanske att kroppen tynar fast själen känns intakt, som om det fanns någon som stod vid stranden vakt, trygg i din förvissning lever du i ro.
2017-09-20

  Marianne Räf
Lite vemodigt.. Ingen tycker,
väl, att Döden är ok! Även om
man blir ihågkommen ...- :)
2017-09-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO