Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stora marknads spelet



De hade krattat klart
I manegen.Och de stora
Elefanterna dansat ut sin
sista Dans inför publiken

Då fanns bara kvar
det farligaste Odjuret
Av dem alla :Det stora
väsande Bankväsendet

Den började ryta tjuta
och blåsa upp sig när
den kände sig Hotad


Men då folket knöt näven sin
Och sa att det var deras pengar
från allra första början!

Trots alla lån och räntor
Så vart det inget mer med det

Då sjönk odjuret ihop som en sufflé
och förvandlade sig till en Smeksam
kattunge

När den till sist fattat galoppen
att de sista hallonen var
färdigplockade för denna gång

och att de var avslöjade med
byxorna nergjorda intill knäna

Där folket stod granskande
Dem utifrån in och uppifrån
ned till sista kronan

Den stora lånedöden
satt Lurande vid cafet
och räknade offersiffror

Då katten snabbt slank ut
från det bankrutta Palatset
till caféet och bordet Bredvid,
där blev den erbjuden
ett fat med mjölk

Det tyckte den mycket om
Och funderade på att växa
sig stor igen på givarnas
bekostnad.


Utan att det bekom dem
Särskilt mycket från början

För den visste om en hemlighet:
Att alla lever på lånad tid

Frågan var bara hur mycket
Ränta det gick att plocka ut
på den vetskapen.












Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-20 06:53



Bookmark and Share


  Gena
Snyggt!!
2017-09-23

  henke_r
Finurlig text som inger hopp genom den kollektiva kraften;)
2017-09-20

  Öknens Ros VIP
Nordea?
2017-09-20

  Valter Örn VIP
Hela livet har blivit liksom en allegori och inte minst bankerna.
2017-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP