Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Professionell

Professionell
är inte att vara
allmänt snäll
men inse fara
att fastna i gnäll

professionell
är mera
när drivet
att vara aktuell
får blandas
med rationell
och emotionell
men aldrig tas
för givet

att inse förståss
i vilken fas
vi befinner oss

att andas
och räkna
till fyra
för att undvika
knas
en onödig skräll

att aldrig svika
aldrig glömma
behandla alla lika
morgon middag kväll

rätt ska råda
oavsett kön
ålder eller ras

genomskåda
utan att döma
sitt eget och andras
beteende
när ord och löfte
blir tom fras

visa sig värd
sin lön
styra
med egen ratt
på sin färd

ta steget
att bjuda sin charm
och sitt leende
hålla sig vänlig
och varm
på sitt eget
vardagskalas

ja mera
att värna
värdera
sin yrkesstolthet
som en skatt
som en inre
hemlighet
en orubblig
identitet
som om tiden stannat

mer än varje annat sug
efter bekräftelse
att duga
eller ljuga
sig till upprättelse
för sin egen
personliga
livsberättelse

jag är jag
och jag vet
mitt uppdrag




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-19 18:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint uttryckt direkt från hjärtat och jag tycker så innerligt mycket om slutet:

"jag är jag
och jag vet
mitt uppdrag"

Vilken underbar sak att veta!
2017-09-19

    Taly
"på sitt eget
vardagskalas", och en inre skatt av yrkesstolthet. kärnan härmed framsagd i varenda gebit, egentligen. snyggt!
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren