Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET SOM VAR DÅ ÄR INTE NU, INGET NU VILL SMITTAS AV DÅ....


SVART SVART SVART SVÅRT SVÅRT SVÅRT

 

i tid och rum kan jag förflyttas bort från nuets skeenden och kastas in i minnesbilder från en ohygglig tid i mitt liv... ohyggliga tider kanske jag borde uttala det handlar om... för oerhört ohyggliga händelser påverkade mig och skapade hinder för min livsföring många år senare... det är som om minnen går i repris och sedan hakar flera minnesfragment i och allt blandas samman men ändå inte och nuet faller samman... mitt i den stunden är jag ändå i rummet nu och håller undan tiden och minnet från då...

... det käns lite som om minnet är en tidsresenär som inte vill fatta den kommit till framtiden... det blir svart svart svart svårt svårt svårt... det strider med mig när jag står och talar med dig eller tänker ut min inköpslista... när jag ska laga maten eller städa huset... när jag älskar eller när jag hatar... när jag sover eller är vaken det spelar ingen roll dessa hackers till minnen som buggar mina sinnen kommer oförhappandes...

 

skulle kunna kalla dem för dementorer som demonterar mina styrmotorer och reglagen tas i gisslan... så mycket kontroll man måste ta över detta det är att hantera svåra minnen, svarta minnen... så mycket kraft som går åt till att samla sig om och om igen för att hålla sig till nuet... att säga till en tandläkare att borsta tänderna det skulle ju ingen komma å tänka på... men för allt i världen säg då inte till den med PTSD att de ska leva mer i nuet...

... tänk er själv att det är det enda ni gör exempelvis kör buss för ni är busschaufför och så skulle varje passagerare be er att köra buss... ta yogaläraren om du skulle tala om för hen att hen måste bli mer medveten om sin kropp... eller säg till en förskolelärare att passa barnen när du lämnar dem på morgonen... det är befängt det medger alla...

... så när det är svart svart svart svårt svårt svårt då är jag ändå både här och nu samtidigt som jag från dåets nu hanterar stoppknappen och det är mer än vad man kan beskylla dagens stormakthavare att klara av... ändå har vi gett sådana makten både över världspolitiken och våra liv... så om det är någon som behöver veta de ska leva i nuet säg det till dem... för ingen behöver deras historiska bravader för att vara människa då deras val obetänkliga val lett till människors lidande och PTSD ... 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-20 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP