Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rasputin tillsammans med sina kvinnliga anhängare


SEKTGURUN SOM FRÄLSTE GENOM SYNDEN

Grigorij Jefimovitj Rasputin 1869-1916
rysk mystiker,healare,predikant,
var en sektguru och udda person-
lighet med hypnotiska förmågor
och helbrägdagöranden som före-
språkade frälsning genom synden
där orgier i sexuella utgjutelser
och dryckenskap tillhörde normen.

På grund av konspirationer mot
honom och den vilda ryktesflora
av motsägelser går det inte få
den slutgiltiga sanningen om
denne mytomspunne man,
för tar man enbart fasta på hans
fienders uppfattning eller hans
anhängare,
blir bilden motsatsernas kluvenhet,
där han har ganska tydliga likheter
med Charles Mansons manipulativa
karisma.

Mordet på honom medförde också
att myterna,lögnerna och spekula-
tionerna bara blev fler och fortsätter
än idag då hans lik inte ens står att
finna någonstans.

Ingår i "Litterära brottstycken" som nr 131




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-20 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP