Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
får psykologen vara störd ?


Harry Stack Sullivan




Psykiater och psykoanalytiker,
rötterna på Irland, amerikansk medborgare,
känd för den sk. interpersonella teorin
och lär ha varit en gudabenådad
praktiker...speciellt med tidigt störda.

Hans två äldre syskon avled bägge under
sitt första levnadsår.

Homo-bisexuell, paranoid alkoholist med minst
en inläggning i psykos i tidiga år.

Menade att homosexualitet var mer
en flykt undan föräldern av motsatt kön
än en dragning till det egna.

Kämpade hela livet med att skaffa sig
relationer men misslyckades.

Så vitt jag vet är inget av hans verk översatt
till svenska.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-20 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP