Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simâ Binâs höst


sångens klagan över världen
bär alla sina döda över skuldrorna
rösten är stormande plåga
följer oss pendlande
mellan panik och förtvivlan
här betyder orden föga
innebörden skakar kroppen
vibratot som stiger faller
som årstider
bladen som höst vänder
mot det bleka ljuset
de långa nätternas sträckta katter
och katternas långa nätter
gäspar och vänder sig om och om igen
trummorna rullar det dova språket
det liknar det sätt som kärleken
döljs för de älskade
och sången är full
och sångaren är full
svävande med fötterna
i himlarymdernas öken
bland stjärnhopar
och klasar av brinnande frukt

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 326 gånger
Publicerad 2017-09-21 07:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson