Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oj så det kan bli...

Det är ju tur, att det
nästan alltid till 99%,
är så att dagens stora
misslyckande blir
morgondagens allra
bästa historia...

Men ibland mitt i eländet
kan det bli roligt redan där...

Jag hade lyssnat på ett föredrag.
På white-boarden var det fullskrivet
även dörrarna var nedkladdade...

Då sa kyrkoherden, detta kan ju inte sitta
kvar tills på måndag... Då biter det sig ju
fast... Jag sa, jag hämtar bakpulver så går
det fort att ta bort... Det hämtades, kyrko-
herden höll i dörrarna och jag började att
tvätta bort det skrivna...

- Oj, sa han, vad gott det luktar!
Inte visste jag att bakpulver luktar
så gott! Då hade jag ju börjat att
baka för längesen...

Jag tittade till på burken jag höll i handen!
Inte var det bakpulver! Det var vaniljsocker!
- Nej, sa jag , detta är vaniljsocker, jag tog fel
burk. De är ju så lika i formatet!

- Men, sa han, fungerar även vaniljsocker
också lika bra som fläckborttagare?
-Inte vet jag, sa jag, men det tycks fungera...
- Hur 17 kan det komma sig, sa han...
- Det beror väl på, sa jag, att Vår Herre ville
inte att jag skulle göra bort mig inför dig...







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-21 14:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du är så rolig! ;) underbar läsning! Tusen tack!
2017-09-27

  ULJO
Trevlig läsning detta
2017-09-21

  Marita Ohlquist VIP
Härligt avslut på en trevlig text!
2017-09-21

  Salvation Pepper
Trevlig historia! :)
2017-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt