Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Filmens värld

En ask med kändiskort
jag fann i min byrålåda
bilder från filmens värld
jag satt mig att beskåda

Från vita dukens vyer
jag minnesbilder såg
filmstjärnor i massor
som där i lådan låg

Jag minns Elvis Presley
med sammetsröst så len
han sjöng på vita duken
i Hawaii solens sken

Den stilige John Wayne
till fots och till häst
västerns stora hjälte
när den var som bäst

Jag minns Ginger Rogers
i dans med Fred Astaire
och söta Marilyn Monroe
en kvinna man höll kär

James Dean var favorit
och många tjejers dröm
en ung rebell på scenen
dit folk kom i en ström

Den tuffa Errol Flynn
i roll som kapten Blod
med glimmande värja
på båt däcket han stod

När spänningen var stor
var Humphrey Bogart där
en myternas gunstling
som kvinnorna höll kär

Legenderna i lådans ask
för dem är jag svag
kanske vänder minnena
tillbaka någon dag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 614 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-04-07 06:25



Bookmark and Share


    Mino0
Filmstjärnor:) Fina rader så fulla av minnen.
2019-04-11

  Stanley Rydell
Stark igenkänning från barndomens sköna verklighetsflykt, fint gestaltat i flöde och struktur!
2019-04-10

  Lars Hedlin
Härligt hade filmisar jag med och en massa hockey och fotbolls kort :)
2019-04-10

  M.Eta
Nostalgi med dessa filmstjärnoskort! Kul!
2019-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Väcker minnen till liv, dessvärre har jag inga kvar!
2019-04-08

  Blomma-Stjärna VIP
både filmisar och bokmärken samlade jag och bytte med de andra barnen på gården... så fin din dikt, så fint att bli påmind om det roliga i barnaåren!
2019-04-07

  Maj-Lis VIP
Jag minns det så väl...har ett fullt album med dessa kort
2019-04-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dessa *-nor
lyfte upp vardagen
med glitter, spänning
och kul... Var gång på
bio allt kändes som jul...
Nu kan vi se bio där
hemma, men jag tycker
se film på biograf är
bästa sättet här!



2019-04-07

  Maria Sundelin VIP
Hann tyvärr aldrig vara med om
2019-04-07

  Feliaxel VIP
Många gamla kändisar på kort
Kul
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO