Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lönnarna i parken

Färgade av sol och regn
faller de mot marken
som en matta ligger de
det blir höst i parken

Virvlar runt med vinden
gör de trädens blad
vandrar oroligt i natten
likt de ensligas parad

Någon skär med kniven
en symbol för hela livet
kärlek mellan själarna
i barken det står skrivet

Under lönnens vida krona
bildar höstlöv en palett
som ett ljuvligt konstverk
man kan inte se sig mätt

Någon plockar vackra löv
tar dem varligt i sin hand
mjukt att vila sina fötter
invid älvens sköna strand

Snart biter vinterfrosten
och stranden fylls av is
man njuter värmen bäst
vid hemmets öppna spis

Hos lönnarna vid parken
nu vintern tar ett språng
de vackra lövens bilder
försvinner med en sång

En väntan ganska lång
och det blir åter ljust
för lönnarna vid parken
blir kärleken förtjust

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 575 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-09-25 06:07



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Innerligt skön läsning...mobserverade dock att på bilden står ett kastanjeträd, och på marken ligger dess löv slitna från sitt femgradiga fäste ... Lite dramatiskt på något vis och gör detta dubbeltydigt och skapar spänning på något vis!
2017-10-04

  Lars Hedlin
Mycket vackert min vän!
2017-09-29

    ej medlem längre
Hösten är färgernas årstid som ger oss glädje och längtan.
2017-09-26

  Salvation Pepper
Höstarnas mirakel.
2017-09-26

  M.Eta
Man blir alltid förundrad över skiftningarna i naturen. Tur att vi har våra årstider, skir grönska förbytts mot en färgprakt. Vackert! Du beskriver det så fint.
2017-09-26

  Maria Sundelin VIP
En höstdikt i tiden
2017-09-25

  överlevaren VIP
Färgstark bild och text!
2017-09-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka färgrika höstbilder du målar med din fina poetpenna!
2017-09-25

  Nils-Robert
härlig höstdikt
2017-09-25

  Marita Ohlquist VIP
Fina bilder från poetens palett!
2017-09-25

  Marianne Räf
En ljuv läsning, - som vanligt!
2017-09-25

    ej medlem längre
Fin och färgstark hyllning till hösten.
2017-09-25

    ej medlem längre
Fin med snygga rim, applåd..
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO