Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrodnad

Så möttes de äntligen
en sval septemberdag
regnet föll från himlen
och vinden blåste svag

Solen med sin skönhet
och månen vid sitt sken
en kärlekens förening
med styrka som en sten

Mot morgonens rodnad
fanns strålning och glans
vid mötet kring jorden
det gavs en annan chans

De råkades i gryningen
där himmel möter land
vid horisontens linjer
de tog varandras hand

Solen sa till månen
låt oss språka lite grann
det vi båda fodrar
kan vi finna hos varann

På klipporna de satt
och talade om livet
om stjärnornas logik
och det som är givet

Om födelse och död
vid livets citadell
om jordens axelfärd
en evig karusell

Sen dagen på klippan
de enbart kärlek känner
sen dagen då de möttes
de kallas såta vänner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 533 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-21 19:46



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Väldigt vackert!
2017-09-24

  Karina"Kia"
Här får du och solen-månen ihop det..det allt i skrivet blir som att de bär en själ till vårt liv!

Lysande klart<3

Texten brinner å lyser och med dina vackra ord,jag blir såld och känslan blir att jag blir berörd...

Underbart och diktens rytm som alltid strålande i tid och rum!
2017-09-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Din text lyser upp
i vår grupp även
utan lupp!
2017-09-23

  Blomma-Stjärna VIP
sol möter måne - strålning och glans = sant!
fin text med stjärnlogik!
2017-09-22

  Marita Ohlquist VIP
När jag lyfter blicken mot himmelen skall jag tänka på din fina text!
2017-09-22

  M.Eta
Vackert skaldat, bra rim.
2017-09-22

  Lars Hedlin
Oerhört vackert :)
2017-09-22

  StinaJ VIP
Så fint poetat.
2017-09-22

  lodjuret/seglare VIP
Nästan litet för bra som smakande karamell, en variant på ett tema på himlens fäll, sprakande och ljuvt firande, i en kärlek ömt spirande, via språket en befriande kväll.
2017-09-21

    ej medlem längre
Romantiskt och fint med rim som sitter som de ska.
2017-09-21

    ej medlem längre
Lysande..
2017-09-21

    lis
Jättefin. Romantiskt sann...
2017-09-21

    ej medlem längre
Otroligt vackert poem.
2017-09-21

    ej medlem längre
Mycket fint skaldat.
2017-09-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO