Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var snöstorm


Det var snöstorm,
säger de, och träd knäcktes.
Förkylningen hostade sig hes
över hela landet ombonat vitt
dämpade de nyföddas skrik. 

Jag kommer att ta dina händer
och bygga en stad.
Jag ska ruinera dig,
ta det förlorade och vi
ska räkna dina stygn
och det visar sig
att ett fattas dig.
Min födelse var utan rötter,
märkt av jord, bunden.
Femtiotvå centimeter begär. 

Jag ska längre fram märka ut platsen,
ge kartan namn och mening,
slå flinta mot järn, bränna
kartan och dölja ansiktet
bakom frostat fönsterglas.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 347 gånger
Publicerad 2017-09-22 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson