Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLAS LIKA VÄRDE VS ALLAS OLIKA VÄRDE

Kommunismen går hand i hand med Fn-deklarationens 1:a artikel "Allas lika värde-principen"

Kapitalismen går hand i hand med "Allas olika värde-lagen" vilken baseras på naturlagarnas orättvisa fördelning.

*

En del föds med guldsked i mun,beroende på hur mycket förfäderna roffat åt sig i mänsklighetens blodiga historia.

*

Vad har människan för värdighet i förhållande till övriga arter ?

*

Världsbanken vs genbanken.

*

Allas likvärdighet är av naturlagarna lika omöjlig genomföra som jämlikhet mellan könen.

*

Och lika lite som det finns gudar finns det djävlar.

Tomtar finns bara på julafton.

Inse detta och du blir sann !

Face reality too be real.

*




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 582 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-22 12:26



Bookmark and Share


  peter markurth
Jag citera Heidegger här, värde, vad naturen,andra mäniskor, rådande samhällsordnings diktatur, tillmäter en individ. Ex=du blir sjuk=mindre värd i de flesta samhällsformer, du är biker=du skrämmer med din väst statsmakten och polisen vilka försökt förbjuda mc klubbar helt men ej lyckats pga grundlagen, värde i rådande samhällsordnings diktatur=lyd, annars blir det konsekvenser, jag skrev om detta för 9 år sedan, även på poeter, sympatiserar med komunistiska tankar,men inser, mer än 50procent av befolkningen måste då vara fattiga, ty ingen lämnar över 5 öre frivilligt i rådande samhällsordnings diktatur.
2017-09-26

  Jan Widströmer VIP
Brandfackla rätt beteckning, vilket kommentarerna besannar.
2017-09-24

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Synonymt rejält uttjatad,så in i märgen att ingen reflekterande klok människa lyssnar på svamlet längre.
2017-09-22

  Kungskobran VIP
I FN deklarationen står inget om lika värde, det står "dignity" vilket, närmast kan översättas till värdighet,dvs
att människor skall behandlas med samma värdighet.
Denna felöversättning florerar ständigt i media och bland politiker.

2017-09-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag har 5 sked sett inramad från viking järn tiden, har undrat varför var då ej inventerat på den tid dusin 6-12-24. osv.
flugan i soppa, bara så för svenska historiens skull, i alla fal nu för tiden america köper historiska förmol som ska ändra upfatningen om deras, koloniala intruziuns introngs i sverige i rumänien osv.
2017-09-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
I kort definition: kommunismen handlar om är principer, kapitalismen om lagar mellan händer. Ska vara uppmärksam när väljer vänner.
2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP