Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten skriver

 

 

 

du som läser dessa rader

tänk då på den som skriver

hen inte spelar charader

ej heller äter oliver

 

med mycken möda präntat

noggrant varje bokstav ristat

fast ej kanske som förväntat

hen kanske hade twistat

 

poesi knepigt knåpa ihop

låter sig ej lätt göras

man kan falla i en grop

o ve! att låta sig förföras

 

poeten sin penna kan vässa

smider de vackraste ord

svetten den lacka på hjässa

i munnen är hen smord

 

ja, poetens kall är allt

hantverk hen plägar göra

poesin finns överallt

kom så ska ni få höra

 

blommor och blader

kärlek och romantik

en och annan spader

och så all dramatik

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-22 13:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jo visst är det så
bröd finns för alla att äta :)
2017-09-22

    Sefarge VIP
Rim o reson
Uti poetternas
Parnass!
;)
2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP