Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"att leva i ett nu med raketer"


Den gapande tystnaden innan stormen. ..




Enarna vilar på den steniga
bortglömda Beteshagen

Han sitter på bergsknallen
Bredvid en hällristning

Och talar i mobilen med
Sin mor han hör enstaka
Gevärs Knatter och krevader

Och hans mor är så orolig
Att den hemska stormen

Som heter Någonting konstigt
Skall komma och skada honom

Ta skydd, Ta skydd ber hon!
Hon som befinner sig bland
blodiga trasor

Det är ingen fara
Vi är skyddade här
Svarar han och ler

Så tänker han att alla
Är alldeles för skyddade
som i ett skal i detta Landet

Som hindrar verklighetens
Gemenskap att tränga
Igenom ensamheten

Hans lilla vackra Granatäppel
Träd står kvar därhemma

Här skall han plocka något
som heter Sviskon Ikväll med
sin sambo. ..

Det fladdrar några tvättade
Bandage lindor på en olivgren

Och en orolig mor som tänker
På sin son i Trygghetens stormiga
Land.

Hon som lever i ett nu
Med skramlande helikoptrar
och raketexplosioner i fjärran

Med samma tröstfulla kvällssol som
lyser på dem båda, men i olika världar





















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-22 20:23



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Helt bra skrivet annars, men man blir så trött i öronen här av allt maskingevärs-knatter och bombkrevader !!!
2017-09-23

  Öknens Ros VIP
på samma jord, men två olika världar.
2017-09-23

    ej medlem längre
Bra skaldat!
2017-09-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Att leva i en värld med två världar i en är en konst för förståndets välbalanserade mentalitet i bevarandet av barndomens minnen
2017-09-23

  Ingrid Trolle
En levande och
bildrik skildring
av det som så
många upplever
Vackert skaldat
dessutom
2017-09-22

  Carl Mikael Fäldt
Angeläget och mycket välstämt!

Tack!
2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP