Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyemission

Gambelpojken det kallade de Jona
han som var sonen till Sven
åkte till Afrika det gjorde han sen
hittade snart kvinnan, som kallades hona.

Detta var ingen historia, som berättades kvällsvis
i bastun när man lögar sig varm med ris.
Mor hans fick många kära brev, varannan
ja månader emellan, om ryktet var sann.

I breven han skrev nästan ingenting vad man tror
men sände glitterstenar till sin gamla mor.
Gubben Sven hade slutligen till himlen gått hem
vad gjorde då mor med stenar, inte åt hon dem.

De staplades prydligt på fönsterbrädan i dunkelt ljus
där trängdes grannlåten fin med en och annan lus.
Slutligen skrev Jona till mor att han och familjen med hona
flyttar hem så diamanterna sälj för jag skall bygga och dona.

© Bosse 22 september 2017.




Bunden vers (Rim) av Bossepoet från Österbotten
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-22 20:26



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Hård humorstänkt
Historia i renaste
Kol!
:)
2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten