Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


när min guds vrede lagt sig

 

är en outforskad melodi. som vaknar innan huset. och kaffedoften. där finns bara förväntan. barfota i ett silkigt nattplagg. hans sovvarma lukt dröjer kvar på huden. – jag kan inte säga att jag rider en storm. jag tar mig nedströms längs en lång lugn ren flod.

din silvermatta i mitt kök. mina kavajer på din soffkant. och vem kunde veta att en nylagd rödbrun gata ska visa oss hur vi lever vårt liv. och kvinnorna på trottoaren tidigt en morgon med tvätten från igår. och när blev ett dis över horisonten sanningen. och en blöt kropp på hala stenar under ett vattenfall. – jag kan inte säga att dagarna går in i varandra. månen låter nattens mysterier leva kvar.

det enda jag vet är att det aldrig slutar.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-09-23 21:18



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"och när blev ett dis över horisonten sanningen"

Härligt!
2017-09-26

  Göran Strömqvist
Tätt och med en underfundig interpunktion. Texten störtar sig in i dikten.
2017-09-25

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om
bilder av vardagsliv och samlevnad
- silkiga nattplagg, silvermatta och kaffedoft förstärker
titel; "när min guds vrede lagt sig"

2017-09-24

  Niliboy
Livet, javisst. Levande Livet ja å som här Levande fantasi!
2017-09-24

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag vill inte, kan inte plocka isär texten och analysera delarna (fullständigt omotiverat här) Orden bildar ett obrutet HELT - En helhet som inte kan spjälkas upp i detaljer, utan måste förstås som sådan - En Kanonbra text igen av 'kerstin skriver' !!!
2017-09-24

  Nils-Robert
Subtil prosa om livets relationer och obestämda banor på stigar vi inte vet finns till
2017-09-24
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP