Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtade ännu natten

Så länge dagen balanserades av natten fanns det hopp
Naturen hade sin gång
Sin lust
Sitt liv 
Evigt, kanske
Kontraster och differenser
Likheter och similariteter
Omvartannat I en nyansfull
Lågande omfamning

Det gråa ändade till slut allt
Dagen tänjdes
Ljuset bleknade
Natten doldes
Och mörker drog in
Drev in hela sin fordran
Skuggan upphörde
Allt löstes upp
Droppandes sakta ner
På den döende marken

Men i sitt fördolda
Längtade ännu natten




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 217 gånger
Publicerad 2017-09-24 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP