Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och Ljudskiftningar




Koltrasten sjunger
Inget längre

Tar andra lektioner i nuet

Smygflyger tjattrande
in och ut bland Vindruvs
snårets mognande sötma
invid husgrunden

Det småpiper vid den gamla
Bikupan när Drönare blir
utkastade vid flustret och
en del får vingarna avslitna
utan pardon

Ekorren smackar irriterat med
en stor svamp upp och ner i sin famn
Ovälkommet besök medans man
är i arbetstagen. Just snyggt!

Gärdsmygen svischar sitt metalliska
ljudläte och Nötskrikan låter som en
skrämd lövkratta i en soptunna
full med rullande Rönnbär

Råbocken skäller upprört uppe vid
Hasselsnåret och Bergsknallen


Men
Betraktaren är tyst säger inget,
lyssnar och berör sin drömska
Dröm om en flygresa i vinter

Det är mycket nu

Går in till stugan
bland färgglada löv

och lyssnar på radion.





Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-24 10:37



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Händelserik text som ger fina bilder!
2017-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP