Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Lagerkrans används än idag som symbol för seger eller hjältedåd. Den är även en symbol för hopp." Wikipedia


Lagerkransen

Det var jag som-

lagerkransen
en torkad sak
kring huvudet

-slutade att vilja

min morgonrock
doftar fortfarande av dig
och
gardinerna är dammiga
fönstren täckta av rimfrost

Det fanns så mycket av dig här.
nu;

Bara jag och
min krona

dammet yr
kväver ögonen
saltvattnet är en lagun
du lärde mig att simma i

jag är inte rädd för djupet längre
du gjorde det så mycket svårare
att drunkna

drar fingrarna igenom trasslet
och lagerbladen faller ur som höstlöv

ensam
svår att älska
svårare att hålla

och det var jag som
slutade
att
vilja




Fri vers (Fri form) av Qadira
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-24 11:10



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Finns ett uttryck "att vila på sina lagrar", här dock en orolig sådan, med doft av förgånget och förgängelse.
2017-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Qadira