Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dra gardinen åt sidan

Ålderdomen pinkar in sitt revir

bit för bit med alla de knep

den har att erbjuda

 

Håller krampaktigt kvar

allt det som ger mig 

i någon form liv

i hjärncellerna 

och likaså kroppen

den som själen 

härjat fritt i

 

Vill gärna sjunga en

lovsång för sång

och musik, prosa

 

Kanske är det just då

vi känner oss mest

nära alla andra

eller åtminstone

något fåtal

andra tvåbenta

 

Glöm aldrig ljuset

dra bort den mörka

mörka gardinen

Ingen förtjänar 

ett svart täcke

som gömmer själen

 

 

Vemod sprider sig

som en gräsbevattnande

maskin dag för dag

 

Även när jag lyssnar

som vanligt på P1:s utbud

dag för dag

där man flyger djupt

och lågt i lagom förändring

En dag i taget

Pust och puh




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-24 16:29



Bookmark and Share


  ULJO
En dag i taget. Gillas
2017-11-17

  aol
Ja så nära borrar din dikt.
2017-10-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Så är det !
2017-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP