Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns inte

Det var rent
märkvärdigt
när trollpack
och småfolk
såg i syne

dom skratta
så dom vred sig
av skratt

inför ett så
vidrigt pack
med sånt
ovärdigt
underligt
tryne

dom skrek och dom grät
så dom nästan
sprack
långt innan
solen gick upp

dom väckte
en tupp
som satte
nått galet i halsen
fick ur sig
fasligt vad det lät
så hördes han inte
alls sen

vad var det
dom tyckte
dom såg
vill du veta

det var tusen
små gummor och gubbar
som Hans och Greta
kraxa en hungrig häxa

små pimpinetta
hög som låg
som struttade runt
och kunde sin läxa
men pratade strunt

tog några nubbar
beska och klara
i tron att va
ruskigt
intelligenta
att frusta och fnissa bara
åt snusk
att skoja och skämta

så trollpack och småfolk dom va
tog dom sig samman
i allvar dom samstämmigt sa

nu får det va nog
hör upp med fester och gamman

nu får vi klaga
på desserten
det där är en
saga

mänskor finns inte på riktigt

måste hanteras
och tillagas
mycket försiktigt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 219 gånger
Publicerad 2017-09-24 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren