Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titta jag flyger!

 

 

 

Jag står på en pall och försöker se ut genom fönstret, men jag är så liten att jag inte riktigt når upp, så jag lägger ännu en gammal familjebibel med tjocka pärmar på pallen, och nu får jag hakan i nivå med fönstret och kan se ut över den gräsbevuxna sluttningen och äppelträden, martallarna nära stranden och havet det spegelblanka ibland vredgat stormande rike som ligger mellan strandlinjen och världens kant, men jag har blivit stor nu, ja jättestor egentligen och en dag skall jag gå genom den halvdunkla hallen med väggfasta hyllor, klädkrokar och dörren upp till vindstrappan skall jag passera på vägen, och jag skall regla upp den tunga ytterdörren öppna den och stiga ut i solen. Jag skall känna vinden mot mitt ansikte och med lyfta armar skall vingfjädrarna vecklas ut och jag skall springa glädjefylld mot vinden, tills jag lyfter och med kraftfulla vingslag styr ut över det blånande havet mot följsamt öppnande horisonter. . . . .




Prosa (Kortnovell) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-25 06:02

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
En upplyftande dikt!
Tack!
2017-09-26

    ej medlem längre
Fantasin som får vingar...
2017-09-26

    ej medlem längre
Dina meningar böljar fram i ett långt, härligt flöde. Känslan i dikten är underbart befriande. Jag ser en resa genom livet ut ur instängdhet i frihet. Ett barns resa eller resan till en annan värld när vi lämnar detta liv! Riktigt bra!
2017-09-25

  Anya VIP
Gillar dubbelheten här. Handlar texten om ett barn som inte når upp eller är det en psykologisk spegling över en människa som en gång ska bli fri...kanske nå döden. Jaa förlåt om jag tolkar fel. som vanligt mycket fint. Du kan!!!
2017-09-25

    ej medlem längre
Så bra helt enkelt
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP