Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det räcker nu!

(rap-text)

 

Demonstrationsrätt?

 

Ja …

men demonstrera rätt!

nazister på stadens gator

tågar utan tillstånd

samhället står förlamat

 

polisen ser overksamt på

skyller på yttrandefrihet

otydliga lagar också

 

politiker försöker nyvaket styra

hoppas vinna enkla poäng

trampar på ömtåliga tår

hävdar åsikt så långt det går

 

nassarna testar tveksam lag

känner euforiskt övertag

polisen börjar retirera

kuppen tycks fungera

 

nu kan de med omsorg

fritt välja tid och torg

 

ska våldsbejakande unga män

få framföra unkna åsikter fritt

lagar måste ses över sen

av oenig högervänstermitt

 

samhället får inte naivt titta på

självklart går det illa då

rädda tillvaron redan idag

lär av historiens vingslag

 

och agera nu

agera nu

 

innan det är för sent

 

© Kjell Åhsberg

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Kjell Åhsberg
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-25 16:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Myndigheterna tycks acceptera allt, ett samhälle i förfall där alla följer sin egen lag. Vill man ha ordning så ser man till att agera i tid!
2017-09-30

  Jeremiel
Rörelser och organisationer som vill värdera människor olika måste ständigt uppmärksammas.
Förhindra att fler rekryteras i deras led.
Kan bara göras genom upplysning.
Det funkar inte att bara blunda och hoppas att det går över.
Det var det som hände i 1930-talets Tyskland.

Engagerande text/sång!
2017-09-29

  Kungskobran VIP
Förbjud Nazister och Kommunister att demonstrera dom har åstadkommit så mycket eleände i världen att uppmärksamheten måste minimeras
2017-09-29

  ULJO
Förbjud detta vansinne innan det är försent
2017-09-25

  Bo Himmelsbåge
En aktuell engagerad och mycket viktig samhällskritisk kampsång och text!

Självklart måste samhällets lagar gälla alla, även högerextremister och alldeles särskilt dem, eftersom deras mål är att krossa det demokratiska samhället vi nu lever i! Därför måste våra folkvalda makthavare och polisen vara extra vaksamma mot dem och inte backa, som här! Historiens mörka
vingslag förskräcker! Låt inte lilla fredliga Sverige bli en tummelplats för dessa demoniska krafter! Detta kan stå oss mycket dyrt!
2017-09-25

  Chawa VIP
Knivskarpa ord och sanna klarsynta meningar löper rakt igenom hela denna viktiga text!! Bra att du ställer dig upp och deklarerar din sång! Hoppas många läser och begrundar budskapet.
2017-09-25

  Ann V Åhsberg VIP
Så sanna Är dina ord!

"samhället får inte naivt titta på

självklart går det illa då

rädda tillvaron redan idag

lär av historiens vingslag"

2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg