Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet, absolut, det var inte ni som knullade mig i ansiktet. Ändå håller ni på å gottgöra för det.


jag försöker fylla alla hål men ni passar inte


ni
ni är alla
fantastiska
ni gör en fantastisk
antites
till den fula föreställning
världen spelat på panarama
det senaste
men
ni är inte svaret
ni är fantastiska men ni är inte
svaret
jag försöker fylla alla hål men
ni passar inte
ni är fantastiska men ni
är inte svaret


svaret på
varför bröstkorgen brinner
varför varje andetag känns som det första ovanför ytan
varför världen har gått från
lugna vatten till orkan
varför jag drömmer om att döda
varför jag stampar på folks hjärtan som om de vore konfetti dagen efter festen
varför jag inte får ihop hela meningar längre
varför det känns bättre att sova än att vara vaken i det här
varför jag säger flera gånger om dagen
att jag inte orkar längre,
på riktigt
varför fatalismen i mig har packat ihop
tagit sin stjärnkikare och sin spåkula och
dragit

ni är inte svaret på
varför jag vill dö oftare än jag vill leva



han är svaret

hans illvilja , hans hjärnlöshet är svaret
hans egoism är svaret
mitt blinda förtroende för någon som kastat mig på gatan
tagit mig för givet
hållt mig kvar i en psykos när han borde
släppt taget
han är svaret


så nej
ni försöker
ni håller och pusslar och kramar och
visar allra mesta bästa välvilja
ni visar att ni finns och ni vill mena det
och ni ger inte upp
trots att ni också kanske vet
att ni inte är svaret


men kanske
med tid och sömntabletter
och tid och tålamod
och tid och samtal och fikor i evighet

blir ni lösningen




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 391 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-25 21:44



Bookmark and Share


    Taly
ja det här behöver läsas
2017-09-26

  emsutan
Aj, som fan.

Du skriver helt fantastiskt!
2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

mögel