Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spindelklocka

Den stunden läser min liljas vilja
Min smaklöks känning anar unken tid
En silvertråd av åtta ben talar för sekularisering
Ingen träder fram i bänken så länge spindeln drar sin tråd där
Den doften stillar min andnings svar och ljuder tyst i rummet
Var hör jag annars min tystnad
när ruttna lik under golvet annars aldrig beträds
Så många hundra år av brunnen dag
berör mig mitt i den urbana avgrund och stank av pissoar

Så ropar folket mitt i allt

Vi dör

Så stannar de på trappan
o får del av den önskade betongen
där önskedrömmen är en påtvingad pest

Jag själv blir kvar i bänken
där jag ser just inget alls
Vem ska jag beträda
o se direkt ur blindhet?
Jag vet där inte alls

Så går min fot

Och sen den andra

Så går min fot

Och sen den andra

Så syresätts jag ytligt åter
o springer ner till tunnelbanan
o tror just inget alls




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-25 22:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
um värker orden fram
i miljö damm


jaget vilset bland
höghusen
2017-09-26

    Sefarge VIP
Verkligen bra Skaldekonst
Om värkligheten
I den urbana miljön
Om hur man förlorar
Sig och ändå har sin
Själ kvar!
;)
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena