Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så vitt jag vet och ännu mer

 

 

världen vittnar

om annat än

det vi förstår

 

det finns en vila i

steget över tröskeln

att inte söka

men tilltalas och ta in

skönheten

jag möter

bland septemberfärger

penslade

som akvarell

som olja

 

och varför inte

 

när en tio grams fågel

flyger från Sverige till Namibia

och åter

när humlans flykt

trotsar tyngdlagen

när mänskofötters flykt

för livet övervinner

umbäranden och avstånd

 

där finns i varje hjärta

kraften av ett större något

en nåd att be om och att få

min längtan och min tro

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Per Rydberg
Läst 442 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-09-26 11:18



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Oerhört Starkt skrivet och avslutningen (de sista stroferna) Helt suveränt !!!
2017-09-29

  Lena Själsöga Keijser
detta
att inandas dina ord
är
nådefyllt
2017-09-26

  Syrran77
Det är inte alltid det stora som väger tyngst.
2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg