Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häl-sen så in i helvete

Du har en drift som är så på ett sätt är så fin att se

Som en blomma som får nya blad flera säsonger för sent

I garn lossar du luddig dimma och skapar raggsockor för höstens fuktfångade köld

Vi satte oss den gången som fångar av hav

med djup världsförväntan framför oss

Med år av jordig sten knackade vi loss våra drömmar med hälen och fick klacka om varenda sko av besvikelse

En dag gick du ur min skogs syreflaska och sa du aldrig nånsin skulle ha annat än koldioxid i ryggen

Du sa att det var den enda rätta riktningen 

Efter år av död hörde du mig plötsligt i marken

Du sparkade upp mig och ogräs med ena tån så jag skitade ner din fula sko

Du sa att vi var glada och nu började om

Jag såg inget annat än grus och gråsuggor i ögonfransarna

Men du sa att vi var bra

o du blommade som en vitsippa om våren och grönskade som murgröna om hösten

o fast du nu reder ut nystan som att livet nyss börjat så ser jag ännu bara stövlar trampa runt och förvandla jord till lera
och jag undrar hur gräs någonsin skulle kunna växa där




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-26 11:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
denna leder till grubbel
du ska veta varje nyfödd dag är ny
och ett äventyr
lev det liv du har
se dagen med nyfött hopp

alltid !
lev nuet
se blommorna å marken
och fåglarna i träden
frågar de efter gräset?
Lyckan bor inte i de stora orden
ej heller i jorden

Lev





2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena