Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vill vara med i idol som Karl Marx



Välfärdens suveräna tanke faller likt rostiga höstlöv i vinden. Våra livsöden mäts på en humanistisk guldvåg och det är inte alltid den tyngsta bördan som prioriteras när gemenskapen krymper.

Det är inte lätt att bidra i utanförskapens kvarter. Det är aldrig enkelt att tjäna samhället, då sorgen trängt bakom revbenen. Det är hopplöst att se när vi glömt andra människors bråddjupa vilsenhet.

Krigen på planeten stramas åt, flyttar in på vårdcentraler och i vetenskapen om hur familjens idyll egentligen ska konstrueras. Det är ett skådespel, då vi utplånar varandra som barnsoldater i lekparken.

Imorgon är himlen inte pajad längre. Imorgon har vi lagt ner vapnen och vill vara med i idol som Karl Marx. Det är bara det att då har någon byggt en måne under jorden och förändrat hela jävla världsbilden.

_________




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-26 16:33



Bookmark and Share


    violas
Bra.
2017-10-02

  Annie b'larsson VIP
Jag tittar inte på idol. Hänger inte med där alls, är totalt ointresserad. Jag känner bara till en Karl Marx och jag tror inte han varit intresserad heller. Sen måste jag säga att jag tycker det är bättre du skriver en text här, hellre än inte alls.
2017-09-29

  LenaJohansson VIP
Tyckte om att läsa denna text
2017-09-29

  Larz Gustafsson VIP
"Idol" är en fascistoid tävling.
Marx skulle knappast ha trivts där.
Det borde ingen göra.
"Idol" är skapat av, med och för störda människor.

2017-09-26

  Marianne Räf
Intelligent skrivet ! Även,
poetiskt å konstnärligt! Ett
nöje å läsa det !!
2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP