Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God vind & följsamt hav


Och hon välter sin kung,
lämnar bordet åt pajasen mitt emot. 

Ute på gatan visslar Charlie Parker och Donna Lee
efter langaren Moose the Mooche och bättre tider. 

Pennan rullar som en sjöman i hamn
efter sex månader till havs. 

Pennan rullar som en hamn i en sjöman
efter sex månader på land. 

De tre galande tupparna har sagt sitt.
I tystnaden faller Petrus korthus. 

Även om det skulle vara slut med allt skulle jag
           ingenting sakna
eftersom saknaren inte längre skulle finnas. 

Dina rader, Stefan, kommer också slockna.
Det är lika bra att vänja sig. Vara människa.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 316 gånger
Publicerad 2017-09-27 06:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson