Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte bara ord, utan mindre önskvärd erfarenhet ...


Du tycker jag är lite småsint ...

... och borde vara 
lite mer generös ...

Du glömmer dock
gärna bort
att när jag senast
gav dig mitt lillfinger

släppte jag uppenbarligen lös
hela ditt flyttgäng
då jag rätt snart upptäckte
att du tog det som om
jag därmed dig lät
ta för dig
av allt som fanns hos mig

Ditt minne är nog lite kort
och din förmåga till insikt
om orsak och konsekvens
är något om vilket vi
helt uppenbart
inte kommer att kunna komma överens

Men om du tar för dig
och tömmer allt som finns hos mig
hur tänker du då
när du nu kommer och vill ha mer
och tycker jag är småsint
när jag dig intet mer har att ge?

Vill dock tacka dig för det 
du trots allt lämnade hos mig kvar

- Insikten om att jag
fortsättningsvis måste se till
att bygga upp och förstärka mitt försvar
mot sådana som är som dig

Ty småsint är det minst jag är
Men min överlevnad skulle bli tveksam
om jag lät parasiter som dig
ännu en gång få göra
det du gjorde mot mig

Nej jag är inte småsint
på något sätt och vis
men min generositet
förbehåller jag mig att 
visa dem som respekterar
och visar varsamhet
när jag dem bjuder in
till mig och min verklighet!

 

_____________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-27 06:15



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Väldigt bra ordat! Bokmärker för dessa ord behöver man ...
2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP