Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar





En del öppnar dörrar till okända rum
stiger in och ropar -Hallå
andra står tvekande utanför
bestämmer sig för att gå

jag öppnar gärna nya dörrar
ser mig noga omkring
passar det inte mig
så går jag inte in




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2017-09-27 11:00



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Älskar denna typ av korta kärnfulla dikter, Nils Ferlin klass
Tack
2017-10-23

  Eva Helene VIP
Bra och kloka beslut här!
2017-10-06

  Salvation Pepper
Ja, vill man upptäcka får man chansa.
Ett gott liv, upptäckarens.
2017-10-01

  Lars Hedlin
Vishet och klokskap
2017-09-29

    Peter Söderqvist
Dörren är en spännande metafor som du använder väl.
2017-09-28

    ej medlem längre
Det kan vara värt priset att öppna dörrar till alla okända rum och kliva in även när man tvekar och vill gå. Dumdristighet är inte att föredra men heller inte brist på mod och en ny erfarenhet. Mycket välformulerad tanke och text!
2017-09-27

  Peter G VIP
Klurig och bra text om hur vi kan förhålla oss till livet!
Det viktiga är nog att inte bli stående i dörröppningen! :)

2017-09-27

  Maria Sundelin VIP
Vissa dörrar måste vi gå in igenom även om viinte vill
Kramar
2017-09-27

    ej medlem längre
Klokt - men då lär vi oss aldrig något annorlunda, rädslan att möta något vi aldrig har förstått. Har vi då inte vänt för vi varit rädd för att möta de ogråtna tårar vi aldrig känt?
2017-09-27

    ADI Nehlin
Klokt!
2017-09-27

  Blomma-Stjärna VIP
smarting - du ger livet chanser - snyggt formulerar du detta också!
2017-09-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka ord från en fantastisk kvinna, som vågar leva med öppet sinne.
2017-09-27

  M.Eta
Man kan inte dö nyfiken!
2017-09-27

  Öknens Ros VIP
Klokt att vara försiktig, vem vet vad som lurar bakom dörren?
2017-09-27

  överlevaren VIP
Öppet sinne...bra ordat!
2017-09-27

  Anya VIP
Samma här. Jag är också försiktig. Händer att jag går in i rummen men går ut igen. Bra liknelse.
2017-09-27

    ej medlem längre
Ett klokt förhållningssätt och väl formulerat. :-)
2017-09-27

  ULJO
Klokt
2017-09-27

  Rise Little One
Mycket bra inställning till livets möjligheter!
2017-09-27

  Annaemi VIP
Så kloka tankar, man måste ändå titta in!
2017-09-27

    ej medlem längre
Ett öppet sinnelag och mod att våga öppna nya dörrar berikar livet.
2017-09-27

  StinaJ VIP
Tänkvärd text om vikten att tänka efter före. Bra skrivet.
2017-09-27

  Kristin Oladatter
Så bra!
2017-09-27

  Solstrale VIP
Riktigt viktigt! Gott att ha i åtanke, att allt inte behöver passa en... Att man får säga nej!
2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP