Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsömn

Nu nalkas kvällens ro
av rofylldhets kaskad
och bjuder härlig vila
på bädd av rosenblad

Från ängen hörs musik
en melodi och röst
åt kärleksfylld längtan
till kallt och fruset bröst

Med doft av solig lilja
en kvällsvind svävar ut
och smeker stilla kinden
en skälvande minut

En sommarnatt blir stilla
kring sjö och vida land
allt som aftonglansen
smeker lätt min hand

Du svaga sommarskymning
kom spela för min själ
för sanningen och livet
och för mitt inre väl

Kom vyssja mig så varligt
som skogen i sitt bryn
och låt din milda stjärna
få tindra där i skyn

Så ljuvt det är att somna
och finna nattens ro
kanhända möts min själ
av framtidshopp och tro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 519 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-01-10 10:18



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Sätter mig till ro..läser denna innerligt sömnrosiga vackra poesi,vacker som en sommarkväll,varm som en augustinatt,då stjärnorna börjar lysa göra sig synliga inför nattsvart himlaro och fullmånen står där stor...då i detta känna sig liten under himlavalvets vackra och känna framtidstro!

Livet är livet!
2018-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Lugna och sköna verser...rofyllt...
2018-01-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att komma till ro
kan ibland va´
en pärs, man
kan hamna
kors o tvärs,
ljuvligt fick Du
till denna vers...

2018-01-11

  Kjell Åhsberg
"Så ljuvt det är att somna
och finna nattens ro"

En önskan att stilla bedja om för många. Sömnproblem tycks vara en av nutidens sjukdomar.

Fint skaldat.
2018-01-11

  StinaJ VIP
Vackert poetat.
2018-01-11

  Janina Kaminska
Vackra, värmande rader.
2018-01-10

  Blomma-Stjärna VIP
poesi som värmer kropp och själ - tack!
2018-01-10

  Eva Langrath VIP
Vackra ord om den sakande sommaren .
2018-01-10

  Salvation Pepper
Med sådana känslor i orden kommer sömnen gärna.
2018-01-10

  Stay Golden
You are indeed a golden god, Rock on my boy your work is awsome <3
2018-01-10

    ej medlem längre
Skönt, vaggande och ljuvligt trösterikt!
2018-01-10

  Anya VIP
Åhh vad man längtar till sommaren när man läser din fina text. Ljum sommarnatt. Vackert.
2018-01-10

  Marita Ohlquist VIP
Vacker text, guld värd, 24 carat!
2018-01-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvligt diktat, till sommarnattens ro, i som alltid fantastiska rim.
2018-01-10

    ej medlem längre
Värme och trygghet strömmar emot mig från dina ord - tack.
2018-01-10

  M.Eta
Fin hyllning till natten, sista versen gillar jag mest!
2018-01-10

  Ingrid Trolle
Du diktar med din
fina pensel och de
vackraste färger och
gläder oss med att
få ta del av allt detta
vackra.
2018-01-10

    ej medlem längre
Jättefin med snygga rim..
2018-01-10

  Feliaxel VIP
Vackert som en smekning
2018-01-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO