Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förberedd på myren

Hela vårt värmebo snärtar av piskande regn
Det snöar sommarorkaner på myren
Ansträngningen från lerkladd på vaden talar om att medvinden snart vänder
Jag snarar fast mig för att vara beredd när
Knyter vid nåt vasst för att inte heller sitta för hårt när vi yr igen
Som en svulst i magen står jag pall lite längre
men bara tills snaran skärs av
o jag drunknar och bränns av vintersolen
Nästa gång ska runnet regn aldrig torka
Den gången kan balkongbordets ovridna disktrasa lika gärna surna
o stinka som jord i ett avlopp
Ingen vill det där
Ingen kan orka
Det är en uselt monstruös tsunami
som rubbar en hel jord i mig
trots sitt begränsade mål
precis här

 




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-27 22:53



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Den här är vacker,"Nästa gång ska runnet regn aldrig torka".
2017-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena