Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grävlingsgryt

Varför faller natten om sommaren?
En annan natt på vintern
Gömmer ekorrar i träden
Och grävlingar i grävlingsgryt

Man river hus
Släpper bomber
Tömmer fjordar
Rensar upp i grävlingsgryt

Leker i sandlådor
Slickar uppåt
Gråter för en förlorad värld
Söker i grävlingsgryt

Kanske simmar motströms
För utmaningens skull
Primalskrik i skogen
För tömda grävlingsgryt

En ny natt imorgon
Men exakt samma som i natt
Dynamit
Grävlingsgryt

Etthundrafyrtio på E18
Vaggande blick
Grävlingar som milstenar
Förpassade från sina gryt




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 118 gånger
Publicerad 2017-09-28 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund