Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ligg här stilla

Ligg här stilla
Medan glasdörrarnas ramar bildar kvadrater mot nattlandskapet
För er en abstrakt bild
För mig uppenbar
Klockan tickar i takt
Tick tack
Som sig bör
Halv ett säger mig ingenting
För i min lägenhet står tiden stilla
När du ligger här
Stilla!
Sov, sov
Västerledens ivriga skådespel
Bildar skuggspel mot min vägg
Och det är ju alltid något
Toner av moll blandas i det kolsvarta gräset här utanför
Vid första anblick
Men enbart för mörkrets skull
För gräsrötterna sjunger i dur för sommarens skull
Till och med på min fönsterbräda står allting rätt till
Jag har min trätrana, min fikus och min Nabokov
Jag är pretentiös inför dagen men en enkel dåre genom natten
Åh, låt denna aldrig byta om till dag
För allting är vackrare här
Till och med det faktum att du ligger och sover
Sover med någon annan någon helt annanstans
Medan jag dagdrömmer i natten
Dåre, dåre...




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-28 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund