Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart natt

Svart natt
Stjärnor som silverkulor
Asfalt som asfalt
Sliter barnens gummisulor

Skolgård upplyst av månens sken
Unga moderna står på egna ben
Det vackra, underbart eviga drevet
Skriver till sig själv det allra sista brevet

Kuvertet fyllt av nagelskrap och salt
Brevet som till slut skall berätta allt
Om ändlösa nätter, sandlådor och blod
Om alla kära som gav sig ut på livets flod

Vissa flyter i land och stannar där kvar
Några tar sig i land men vill till slut tillbaks
En del flyter floden ända ned till slutet
Vissa hamnar på bottnen med bröstet uppbrutet

Svarta natten
Stjärna jag tog för silverkula
Smärta, tystnad
Danken vann, vann varje glaskula




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-28 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund