Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tanke på insekterna i Göteborg denna bokmässa.


De svärmar

Färger som stulits
pryder gamla symboler
som också de är stulna.
Stulna ord spyr ni
som bensin på er eld
där ni bränner böcker
och ovidkommande sanningar.
En marsch i för små skor
Händer med för stora handskar
Små huvuden med stora käftar
Era många ben svärmar
kring allt som är sött och gott
för att dra det med sig ner till djupet
Hur många av er går det på en människa?

Er värld är en spegel
Arga rop är ert segel
Ni känner ingen gyllne regel
Mot goda människor kastar ni sten och tegel

Ni skriker fiktion om fakta
Varför är ni fakta? Hur är ni fakta?
Kan ni inte vara fiktion?
För varför finns ni? Vilket syfte tjänar ni? Hur kan ni finnas?




Fri vers (Fri form) av Verner Ask
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-28 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask