Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Agronomi (Arkeologi II)


Vacklande väder gör oss till bönder:
Tålmodiga, starka och fårade som lök.
Vi har bäddat ner våra potatisar,
de blundar med alla ögon i jorden.
Ibland gråter de där nere i mörkret. 

Också de som ligger i trälårar,
de upplockade, gråter då och då –
men tystare. Den mätta doften,
syrlig, skarp och tung.
Av en blir många och vita blommor. 

Det vacklande vädret kan göra dig till smed:
Farfar lärde mig att mosa potatisen
med gaffeln och en klick smör.
Då, när tiden var långsamma trasmattor
och vaxdukar på borden.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 301 gånger
Publicerad 2017-09-29 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson