Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielsens vind





Visst är det skönt
när det hårda skalet
på tvivlets kapsel brister

instängda mörka tankar
bleknar i ljuset
försvinner i befrielsens vind






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2017-09-30 12:54



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Jaa, känner mycket väl igen just den känslan av befrielse!
Fint!
2017-10-06

  Nils-Robert
Underbart skrivet om förlösta tankar.
2017-10-02

  ULJO
Så bra diktat detta.
2017-10-02

  StinaJ VIP
Bra text att ta till sig
2017-10-02

  Goraxy 89 Orion VIP
Man måste alltid spricka upp (brista) en del för att ljuset skall kunna sippra ut, eller in om du så vill !!!
2017-10-01

  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och stark bild om hur "befriat", synliggjort tvivel, inte leder till svaghet, utan dess motsats.
2017-10-01

  Salvation Pepper
Tillvaron - en lång kedja av kläckande ägg.
2017-10-01

  Lars Hedlin
Mycket bra
2017-10-01

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert uttryck, "befrielsens vind".
2017-10-01

  Peter G VIP
ja så är det verkligen!
Fin dikt med skön känsla!
2017-10-01

    Peter Söderqvist
Fint skrivet om vägen till klarhet.
2017-09-30

  aol
Underbart ljust skaldat,
2017-09-30

  Maria Sundelin VIP
Ja, men vissa tvivel tar lång tid att få bort
Kramar
2017-09-30

    ej medlem längre
fint skrivet
2017-09-30

  Ritva
Bra!
2017-09-30

    ej medlem längre
Vilken fantastisk dikt. Ja, mörka tankar, spöken och troll förvandlas i och av ljuset. Tack.
2017-09-30

  walborg
Fin omskrivning av uttrycket Trollen spricker i solen.
2017-09-30

    ej medlem längre
Du skriver underbara metaforer och föder känslor som går rätt in i hjärtat.
2017-09-30

    ej medlem längre
Mörka tankar vill man bli av med så fort som möjligt innan det skaver sår i själen!
2017-09-30

  Niliboy
Ja, det känns som en vind när det väl brister å friheten är bedårande!
2017-09-30

  Blomma-Stjärna VIP
lätt att gå vilse
med vilsetankar spinna sin verklighet - - - så skönt
att brista i gråt, lämna ut sitt tvivel
och se alla nyanser av livet
- verkligen bra skriver du om detta!
2017-09-30

  Öknens Ros VIP
befriande känsla när tvivlet inte längre råder.
2017-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk liknelse om tvivels bortgång.
2017-09-30

    ej medlem längre
Du lyckas hitta en mycket träffande metafor för den befriande känslan när tvivlet inte får gro! Kärnfullt och bra!
2017-09-30

  Klara Ord VIP
Befriande positiv text!
2017-09-30

  dansamedvargar
Ja det är stort, mkt stort!
Verkligen en skön känsla du sätter ord på.
2017-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP