Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

insiktshand

 

 

 

hon bär en hud av

fastsydda minneslappar

 

 

regnen

de

kommer

löser stygnens knutar

 

 

 

 

spänningseld

håller i järnhårt grepp

 

 

det fräser

det pyr

ångmoln sveper

lindring

 

 

 

varslen

mångas

 

 

stormklockor ringer i huvuddalar

vårdkasar tänds på fingertoppar

 

 

 

sejdandestämma når

trumman vibrerar

fylld bröstkorg

 

 

 

har lagt skal

runt andning

jag inte längre tror

 

 en stämma ljudar i tystnaden

älskade

älskade

 

 

det skrivna bladet

kysste pannan ren

 

 

 

stilla så stilla sitter jag

 

just så

 

kanske

det

sker

 

upphörandet

 

 

 

en skugga faller in över syn

solvinden säger

det är min tår

vilken skymmer

gnistan

 

 

 

 

pilarna

de

speglar forsen

 

forsviskare

leder broars lagda syner

ser mannen

ser kvinnan

 

samtala stenarnas

djupa språk

 

 

 

de knådar med hjärtan

 

insiktshand sträcks till upp ur virvlar

här landade molnen

i forsen

stenarna är

molnen

 

 

hör hur vassen bar

färden båten gav

 

 

 

hur hundar viker trappor

till steg

 

dit där eldar flammar höga

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-01 18:04



Bookmark and Share


  aol
Underbart gillar slutraden
Dit där eldar flammar höga.
2017-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser