Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cykeln vägrade

cykeln vägrade
släppa taget
om sin egen
tvärnit

jag hade cyklat
uppför hela
den långa backen

skulle bromsa in
för att hoppa av
och gå
den känsliga
stigen igenom

där jag vinglat
och tvekat
så många gånger

i en skakig
övertygelse
att här kommer
jag ramla en gång

och störta ner
i djupdiket

hade cykeln uppfattat
min osäkerhet
hade den sett
och tolkat min rädsla
som självuppfyllande
profetia

när den i desperat
omtanke
gick in
i kramptillstånd
och vägrade
släppa taget
om sin egen
tvärnit

nej nej
naturligtvis inte

bara gränslösa poeter
barn och drömmare

tror att cyklar
har känslor

har cyklar känslor




Fri vers av Petter Wingren
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-01 18:41



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Känslorna sitter ovanpå
ett mekaniskt fortskaffning
Medel beroende av en
Människans muskler
som bränsle
Intressant
Vart gränsen
går?
;}
2017-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren