Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'El furioso'


Barkavsmakningen




Barkborren borrar sig in
i trädet med egenskaper
som passar uråldriga
Mönster och förhållningssätt

Nosar på barken avsmakar
Och bedömer som vid den
Första Daten

Kärlek och födelse
Kammare intatuerade
Inuti trädets mognad

kommande generationer

Tiden läker alla sår

Men inte för den avkapade
Stocken som kvarglömdes
av skogsindustrin

Blev till ett konstnärligt
Bearbetat monument
över Ips typographus

Som ristat in sin diktade
hungrande Lyrik

Där barken lossnat och
Visat Jungfru och befruktnings
Kammare samt födslogångar ut

Mot friheten och naturens
Kretsloppscirkel som börjar
Om. ..

Vad blir kvar av det som lämnat
Sin egen levnad ?

Insekter som får det organiska
att förmultna bland mossor
och utsträckta myceltrådar


Med silverglittrande vingar
I sommaraftonen den varma

Naturens små ovälkomna
skriftställare I människors
Värld bara så föraktfullt
benämnda som ohyra.

Snart kommer automatiska
Maskiner att tugga i sig
Avskräde och lämna det
Till mänsklig återvinning

Och insekterna har spelat
ut sin roll, behövs inte mer

Och så spar man in på
En massa onödiga
Bekämpningsmedel

Allt det vi lämnar efter oss
Och tar för oss här på
Planeten Tellus

Och som kallas utveckling
eller förädling på miljarder
Varelsers bekostnad vi tror
vi inte behöver. ..












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-10 00:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP