Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se mig

Se mig
se mig
se mig

glo inte
titta inte
se mig

smygkika inte
stirra inte
se mig

inte på ytan bara
men också ytan

inte det begripliga bara
men också det begripliga

förvandla mig till glas
se mig rakt igenom

förvandla mig till vatten
spola mig ren
i din tårkanal

det hela är enkelt
två ögon
dina ögon

konstruerade
för sitt ändamål

alldeles bakom
min näthinna
slår hjärtat saltomortal
på saltomortal

rullar igång
en sällan skådad cha cha sång
till rytmer av
hjärtats dubbelslag

konstaterar
att ögonen
är hela kroppen

då klättrar hjärtat ner
längs ryggraden
går till vila
i eget bo

svarar

ögonen ser
så långt in
som kärleken
har täckning för

det finns brunnar
under fotvalven
förlista skepp
i djupen

se mig
se dig
se oss
tillsammans




Fri vers av Petter Wingren
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-01 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren