Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livets största resa är den inre, inte den yttre resan.


Den största resan

Den största resan som vi gör
Förutom när vi föds och dör
Är inte den när vi reser bort
Den resan är ju alltför kort

Den största resan är av insikt
Vindpinad och slipad
Inse vad som är av vikt
När jag är på resa stadd

Jag längtar efter det beständiga
Och skyr det flyktiga
Inte saknar jag det trendiga
Inte jagar jag det flyende

Frid söker jag men inte av världen
Det är målet för hela färden





Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-02 08:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det ligger väldigt mycket i dessa rader.
Och det går en bro från tro till ro, som Bo Setterlind skrev.
Insikt är viktigare än både åsikt och utsikt.

Predikaren talar om ett jagande efter vind...

2017-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP