Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visst har

 

 

 

visst har jag

blommat

 

 

 

lade

ansiktet i regnhänder

 

 

öppnade

knoppen

 

i regnets

vård

 

 

 

vände

ansiktet in i

 

den

framhållna skålen

 

 

syntes

svämma

över

 

 

kanter försvann

 

kunde

i denna stund

känna

 

 

hur vackert regn är

 

 

 törstande läppar

såg jag

helas

 

 

i denna ökenvandring

 

 

en häger vit

dansade

 

i eldtoner

 

 

även hägringar skimrar vita

 

 ja

 

när intet annat

fanns

 

 

vände jag mitt ansikte

till

detta regn

för

upplevelsen

av höstblads

skrifter

 

hur hudar

kan

renas

hur hudar

kan smälta

in

 

 

det går

att höra

hur träd ler

 

när blad spirar i jord

 

 

när rötter

rör vid

moln

 

visst har jag

visst är det så




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 476 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-02 17:16



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Entonsvita hägringar bär också skimmer men längtan efter ett renregnande
höstpanorama växer sig stark. Nästan hörbara vågor av spirande i regn klär markerna i eldfägna färger.
2020-07-22

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag finner det MYCKET njutningsfullt (ja kontemplativt) att läsa (sparsamt asketiska) texter som den här, var de enskilda orden Inte försvinner i en kompakt textmassa - Nog för att jag också Gillar de av Dina texter med mer expressionistisk utformning !

Än en gång TACK !
2017-10-02

  aol
Underbart rogivande skaldat,
2017-10-02

  Änglaögon
Oj så vackra regndroppar, ska spara denna.
2017-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser